Vacatures

Stagiaires
Het MRK Uden is een leerplek en altijd op zoek naar stagiaires op het gebied van publieksprogrammering & educatie, marketing & communicatie en collectie. Altijd al in een bevlogen en ambitieus team willen werken met veel ruimte voor zelfontwikkeling? Stuur je CV en motivatiebrief op naar info@museumvoorreligieuzekunst.nl t.a.v. Wouter Prins (conservator).

Vrijwilligers
Wij zijn hard op weg naar een vernieuwd museum waarbij kunst, klooster en kruidentuin sterk in verbinding staan. Wil je hier je steentje aan bijdragen, je bent van harte welkom! Vrijwilligers zijn onmisbaar om onze missie te laten slagen! Zij zijn iedere dag, wekelijks of maandelijks bij ons te vinden. De vrijwilligers zijn actief in verschillende teams, van het tuinonderhoud tot museumdocent of baliemedewerker. 

Lijkt het je wat om je in te zetten voor deze Udense parel? Kom vooral een kennismaken. Mail naar: karin@museumvoorreligieuzekunst.nl

Organisatie
Het Museum voor Religieuze Kunst (MRK) is gelegen in een groene enclave aan de rand van Uden. Het maakt deel uit van een eeuwenoude abdij, bewoond door de zusters Birgitinessen (sinds 1713). De combinatie van met zorg ingerichte exposities (van zowel oude als hedendaagse kunst), de naar Middeleeuws voorbeeld aangelegde kruidentuin en de verstilde, van de buitenwereld afgeschermde omgeving, dragen bij aan het unieke en bijzondere karakter van deze plek. Een plek waar de tijd even stilstaat en waar tijd en aandacht in overvloed aanwezig zijn. 

De organisatie kent een klein team aan beroepskrachten, ondersteund door een groot team aan vrijwilligers.

Culturele ANBI
Het MRK is aangemerkt als Culturele ANBI. Dat betekent onder meer dat een gift aan de stichting kan leiden tot extra belastingvoordelen. Op de site van de Belastingdienst vindt u alle informatie en rekenvoorbeelden. Mocht u onze organisatie willen ondersteunen, maak gerust een afspraak met larissa@museumvoorreligieuzekunst.nl

Missie en Visie
Het MRK Uden biedt een podium waar kunst, cultuur en religie elkaar ontmoeten. Een continue lerende organisatie met als uitdagingen het toegankelijk maken van de collectie en de verbinding leggen tussen kunst, klooster en kruidentuin.

Speerpunten 2017-2020
Wij werken hard aan een vernieuwd museum binnen het kloostercomplex. Wij werken aan de volgende speerpunten:
-          In 2020 streven we naar 20.000 bezoekers per jaar;
-          Functieverbreding: kunst, klooster en kruidentuin;
-          Hoge kwaliteit & open deuren.

Jaarverslag & Jaarcijfers 2018
Hier kunt u de jaarrekening 2018 van het MRK inzien. (PDF)