Militaire motorbedevaart
15 mei - 13 augustus 2017
In de maand mei trekt een groep van circa zestig (oud-) militairen naar Lourdes voor de jaarlijkse motorbedevaart. Een atypisch gezelschap van gelovigen en niet-gelovigen, op zoek naar innerlijke rust en naar de helende bijstand van Moeder Maria.
Claire Felicie heeft deze bedevaart in 2015 gefotografeerd en ook in 2017 reist zij mee. Het museum toont een selectie van haar indrukken, lees meer

Projectmaand ‘De weg van het Zen Zien Tekenen’
Zen Zien Tekenen is een vorm van zenmeditatie of mindfulness, waarbij je door het tekenen van de heel gewone dagelijkse dingen je aandacht oefent. Door het tekenen in stilte ontwikkel je een diep contact met de werkelijkheid om je heen.
Meer informatie over het Zen Zien tekenen is te vinden op de website: www.zenzientekenen.nl
Het MRK biedt een maand lang een programma gericht op het kennismaken met deze mooie vorm van tekenmeditatie, voor zowel beginners als gevorderde tekenaars. Met lezingen, workshops, vrij tekenen van de collectie van het museum en een kleine expositie van tekeningen, lees meer

Praktische informatie:
Kosten workshop: 30,- per keer, exclusief toegang tot het museum
Elk weekend heeft een eigen thema. De workshop van zondag borduurt voort op die van zaterdag maar is ook goed los te volgen.
Aanbieding: een passe-partout, met mogelijkheid tot deelname aan alle lezingen en workshops gedurende de vier weekends, kost 100,- euro!
NB: Aanmelden voor de workshops is noodzakelijk, lees meer

Feest! In de Abij
Feest! In de Abdij is een educatief programma over feestdagen. De leerlingen maken kennis met feesten uit verschillende religies, denken na over de rituelen die bij feesten horen en ontdekken wat de functie van feesten is. Ook laat het ze reflecteren op henzelf en hun klasgenootjes. Welke feesten vier je, welke niet en wat zegt dat over jezelf? 
Het lesmateriaal bestaat uit een introductie, een creatieve opdracht, informatie over de museumles en een verwerkingsles....lees meer.

Het geheim van de monnik
Educatief project voor de groepen 5-6 van het basisonderwijs
maart - juni 2017 
Tijdens de verbouwing van het Museum voor Religieuze Kunst is er tussen de oude boeken een brief tevoorschijn gekomen. De brief uit 1447 bevat een groot geheim...lees meer

Of bekijk hier de laatste Nieuwsbrief.