Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Loofhuttenfeest en Carnaval. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis?

In april 2017 is de bijzondere tentoonstelling FEEST! IN DE ABDIJ geopend in het Museum voor Religieuze Kunst, in samenwerking met Museum Catharijneconvent in Utrecht en loopt tot en met 2020. Aan de hand van topstukken, bijzondere voorwerpen en digitale media leren kinderen over verschillende religieuze feesten en de eeuwenlange tradities die erbij horen.

Doelgroep

  • Het programma is speciaal ontwikkeld als doorlopende leerlijn voor groep 6, 7 en 8. 
  • Het programma is geschikt voor alle scholen, zowel openbaar, katholiek, christelijk als islamitisch. 

Ook is dit programma geschikt voor families met kinderen.

Meer informatie

Pers


FEEST! In de abdij’ maakt onderdeel uit van ‘Feest! Weet wat je viert’, een initiatief van Museum Catharijneconvent, in samenwerking met het Bijbels Museum, het Zuiderzeemuseum, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, het Nederlands Openluchtmuseum, Kasteel Huis Bergh, Museum voor Religieuze Kunst en Stichting Oude Groninger Kerken

en wordt mogelijk gemaakt door: Donatus, Fonds Museum Catharijneconvent, Fonds voor Cultuurparticipatie, Sint Jacobs Godshuis, KBO, KNR, KSBW, Merifin Foundation, Mondriaan Fonds, Mr. Paul de Gruyter Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Sormani Fonds, Van Baaren Stichting, VSBfonds, VTW en vele anonieme sponsoren.

Meer informatie: feestweetwatjeviert.nl