Aanbod Scholen - Basisonderwijs
ontwikkeld in samenwerking met Stichting C , Uden

1. Binnen-Buiten, Binnenste Buiten (leerlingen groepen 5-6)
ontwikkeld in samenwerking met danspedagoge Eliƫtte van der Heyden Project over verschillende aspecten van architectuur en dans.
Download de lesbrief.

2. Zusters op de Vlucht (leerlingen groepen 7-8)
Het schooljaar 2013-2014 staat in Uden in het teken van gastvrijheid en nieuwe media. Aansluitend op de expositie '300 jaar abdij' heeft het museum in samenwerking met Stichting C een uniek, innovatief project ontwikkeld waarbij de leerlingen de vlucht van de zusters birgittinessen vanuit Rosmalen naar Uden, drie eeuwen geleden, naspelen met behulp van Kinect.
Download de lesbrief.

3. Over vogels, heksen en engelen (leerlingen groepen 1 - 2)
Dans- en muziekproject voor groep 1-2 PO bij de vier (religieuze) feesten: Werelddierendag, Halloween, Kerst en Carnaval. Verjaardagen en trouwfeesten, jubilea en lustra: feesten vormen een richtsnoer en behoren tot de hoogtepunten van het jaar. Dat geldt ook voor feesten met een meer of mindere religieuze achtergrond, zoals Werelddierendag, Halloween - Allerzielen, Kerstmis en Carnaval, Pasen en Pinksteren, al weten wij soms niet meer precies wat die feesten inhouden. Op een speelse en eenvoudige wijze gaan de leerlingen een aantal van deze feesten 'vieren'. Download de lesbrief